Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Посещение на представителите на Националния съвет за борба с дискриминацията на Румъния в Бачковския манастир и Стария Пловдив

На 11 юни 2024 г. за представителите на Националния съвет за борба с дискриминацията на РумънияАсталош Чаба – председател, Каталин Райу – държавен секретар и член на управителния съвет на институцията, Кристина Влад – ръководител на служба „Съдебни спорове, правни въпроси и структури", Адина Патрашку – директор на направление „Икономика, човешки ресурси и комуникации“, Кристиан Нуика – ръководител на правния отдел, Мариус Миродони – съветник, служба „Комуникации, връзки с обществеността и управление на персонала" беше организирано посещение в Бачковската ставропигиална света обител „Успение Богородично“. От името на Негово Преосвещенство Велички Епископ Сионий гостите бяха радушно посрещнати и приветствани от отец Евтимий. Той запозна делегацията с историята на Бачковския манастир, с настоящите дейности и бъдещите дела, които стоят пред обителта. Проф. д-р Баки Хюсеинов – зам.-председател на КЗД, връчи на епископ Сионий за манастира почетен плакет на КЗД. От името на манастира епископ Сионий подари на гостите История на Бачковската света обител и копие на чудотворната икона Богородица Троеручица.

Гостите посетиха в Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“ античния театър, както и символите на стария град Хиндлияновата и Балабановата къща и Музея на фармацията.

От КЗД в посещението взеха участие проф. д-р Баки Хюсеинов – зам.-председател на КЗД, членовете на КЗД – д-р Владимира Стоименова, Златина Дукова, инж. Наско Атанасов и София Йовчева, както проф. д-р Надежда Йонкова – главен секретар на КЗД, Елка Божова – директор на дирекция СПАП, и регионалните представители на КЗД за Област Пловдив Гюлер Делиали и Христо Гайдаров. .

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian