Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Посланикът на Република Турция на посещение в КЗД

На 30 май 2024 г. на посещение в Комисията за защита от дискриминация беше Н. Пр. Мехмет Саит Уянък, посланик на Република Турция в България. Той беше придружен от Юсуф Мустафов, секретар в посолството, и Аланур Язанджъ, втори секретар в посолството.

Гостите бяха запознати със същността, правомощията и задълженията на Комисията, със спецификата в производството ѝ, с нейната превантивна дейност. Обърна се внимание и на ролята и функциите на регионалните представители на КЗД, както и на кампанията „Достъпна България“.

Н. Пр. Мехмет Саит Уянък подчерта, че е впечатлен от многообхватната дейност на КЗД, като зададе редица въпроси, свързани с производството пред Комисията и нейната превантивна дейност.

Председателят на Комисия за защита от дискриминация доц. д-р Ана Джумалиева връчи на Н. Пр. Мехмет Саит Уянък почетен плакет на КЗД.

Гостите посетиха и заседателната зала на Комисията за защита от дискриминация.

От страна на КЗД на срещата присъстваха доц. д-р Ана Джумалиева – председател на КЗД, проф. д-р Баки Хюсеинов – зам.-председател на КЗД, проф. д-р Надежда Йонкова – главен секретар на КЗД, Кирил Станков и Георги Генчев, главени специалисти в отдел АПМС.

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian