Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Регионалният представител на КЗД за Област Шумен посети Нови пазар

На 4 май 2023 г. по инициатива на Ива Вълчанова – регионален представител на КЗД за Област Шумен, в Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в гр. Нови пазар се проведе информационна кампания на КЗД.

Целта на кампанията е да се разпространи информация за дейността на комисията и да се потърсят възможности за сътрудничество с ЦОП и Сдружение "Хаячи" – организация за равнопоставеност и право на достоен живот на всеки член на обществото.

Гостите бяха запознати с работата на КЗД като орган по равнопоставеност, с производството пред институцията, с редица нейни дейности и кампании.

Размениха се идеи за съвместни дейности между регионалния представител и екипа на „Хаячи", като особен акцент в бъдещите общи инициативи беше даден върху работата, свързана с хората в неравностойно положение.

На срещата от страна на сдружението присъстваха председателят – Мюзеям Али, както и екипът ѝ, които изказаха специална признателност към зам.-председателя на КЗД доц. д-р Баки Хюсеинов, благодарение на когото имат материалната база, в която се помещават.

В края на срещата Ива Вълчанова връчи на Мюзеям Али Наръчник за равенство в третирането, издание на КЗД.

 


 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian