Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Председателят на КЗД присъства на Годишните награди за отговорен бизнес 2022

 

На 14 март 2023 г. доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация, и Роберт Джераси, съветник в КЗД и председател на НСРОБ, присъстваха на връчването на най-авторитетните национални отличия за корпоративна социална отговорност, устойчивост и многообразие.

На официалната церемония  на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) бяха обявени победителите в седемте категории на Годишни награди за отговорен бизнес 2022. Това беше юбилейното 20-о издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие, който се провежда под мотото „Дай добър пример“.

Доцент Джумалиева беше член на журито на номинациите в „Многообразие на работното място“. Тази година юбилейното издание на Годишните награди за отговорен бизнес отбеляза значителен ръст на номинациите в „Многообразие на работното място“ – най-новата, седма категория, въведена преди година от Хартата на многообразието в България, за да отличи добри практики на създаване на по-разнообразни екипи и приобщаваща работна среда. Включването на специалната категория в конкурса е част от усилията на БФБЛ да популяризира предимствата и да насърчи културата на равенство и уважение на работното място.

Целта на БФБЛ като организатор на конкурса е да отличи и насърчи най-добрите бизнес практики на отговорност и да популяризира приноса на частния сектор за изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще.

Официални гости на събитието бяха президентът Румен Радев, служебният министър на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов, служебният заместник-министър на околната среда и водите Ренета Колева, служебният заместник-министър на труда и социалната политика проф. Емил Мингов, служебният заместник-министър на икономиката и индустрията Ирина Щонова и британският посланик Роб Диксън.

На церемонията присъстваха над 250 души, сред които висши мениджъри на компаниите членове на БФБЛ и на компании, участвали в състезанието, членове на журито, съмишленици от гражданския и публичния сектор, дипломати и медии.

  

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian