Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

Представители на КЗД с присъствие на международна конференция за борба с антисемитизма

На 31 октомври 2022 г. представители на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) – Виктор Рибарски, главен специалист в отдел АПМС, и Роберт Джераси, съветник към КЗД, участваха в международна конференция на тема „Борба с антисемитизма и опазване на еврейското наследство“, организирана от Дипломатическия институт, която се проведе в рамките на проекта „Стратегическо сътрудничество между България и Норвегия в подкрепа на международния ангажимент на България за борба с антисемитизма и опазване на еврейското наследство“, изпълняван от МВнР, Дипломатическия институт и Държавния културен институт.

Конференцията беше открита от Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт. Встъпителни слова произнесоха Велислава Петрова, заместник-министър на външните работи, Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието и науката, Н.Пр. Йорам Елрон, посланик на Държавата Израел в България, и Юлия Дандолова, изпълнителен директор на Организацията на евреите в България „Шалом“.

Три бяха тематичните панели на конференцията: „Борба с антисемитизма и езика на омразата“, „Опазване на еврейското културно наследство“ и „Образователни инициативи за възпоменание на Холокоста”. Виктор Рибарски и Роберт Джераси бяха панелисти в първия панел на конференцията. Към казаното от тях за дейността и опита на КЗД беше проявен подчертан интерес от страна на участниците в събитието.

 


 


 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian