Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

КЗД с участие в конференция на тема „Достижения и практически предизвикателства пред прилагането на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи”

 

На 25 октомври 2022 г. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), и Надежда Йонков, главен секретар на КЗД, взеха участие в конференция на тема „Достижения и практически предизвикателства пред прилагането на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи”. Форумът беше организиран от Фондация „Център за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“.

Приветствия към участниците и гостите на конференцията отправиха доц. д-р Боряна Мусева – председател на УС на Фондация „Център за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“, д-р Ивайло Дерменджиев – председател на Висшия адвокатски съвет, и д-р Павлина Панова – председател на Конституционния съд на Република България.

Лектори в конференцията бяха д-р Павлина Панова – председател на Конституционния съд, съдия Лада Паунова – зам.-председател на Върховния касационен съд и ръководител на Наказателната колегия, Мария Димитрова – правителствен агент в дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ 2 към Министерство на правосъдието, адвокат Михаил Екимджиев от Пловдивската адвокатска колегия, Здравка Калайджиева – съдия в Европейския съд по правата на човека (2008-2015 г.), и адвокат София Разбойникова от Софийската адвокатска колегия. Заключително слово произнесе Йонко Грозев – съдия в Европейския съд по правата на човека.


 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian