Начало

Официални срещи на Сабина Алиева – комисар по правата на човека (омбудсман) на Република Азербайджан, с омбудсмана на Република България и с ръководството на УниБИТ

На 28 септември 2021 г., първият ден от визитата на делегацията от Азербайджан в страната по покана на КЗД, беше организирана официална среща на Сабина Алиева – комисар по правата на човека (омбудсман) на Република Азербайджан, и придружаващите я лица с доц. д-р Диана Ковачева – омбудсман на Република България. Омбудсманите на двете страни взаимно представиха дейностите на ръководените от тях институции, насочени срещу нарушаване на правата и свободите на гражданите. На срещата от страна на КЗД присъстваха доц. д-р Ана Джумалиева – председател, доц. д-р Баки Хюсеинов – зам.-председател.

Делегацията от Азербайджан посети и Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Там Сабина Алиева – комисар по правата на човека на Република Азербайджан, и придружаващите я лица се срещнаха с проф. д.н. Ирена Петева, ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, проф. д.ик.н. Стоян Денчев, председател на общото събрание на Университета, проф. д-р Тереза Тренчева, зам.-ректор по научната дейност и международното сътрудничество, проф. д.н. Иван Гарванов – зам.-ректор по качеството на обучение, и акредитация, и други официални лица от УниБИТ. Бяха представени пред гостите в резюме историята, както и настоящата дейност на Университета. Сабина Алиева от своя страна запозна представителите на университета с акценти от дейността на омбудсмана на Република Азербайджан при защитата на човешките права.

От страна на КЗД на срещата присъстваха членовете на Комисията Златина Дукова, Сабрие Сапунджиева и Наско Атанасов, както и главният секретар Надежда Йонкова.


 
Bulgarian English French German Russian