Начало

КЗД и вестник „Строител“ подписаха Меморандум за сътрудничество

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) и вестник „Строител“ подписаха Меморандум за сътрудничество. Документът бе парафиран от председателя на КЗД доц. д-р Анна Джумалиева и главния редактор и прокурист на вестник „Строител“ Ренета Николова.

„Радвам, че подписахме този Меморандум за сътрудничество между КЗД и вестник „Строител“. Искам да благодаря, че инициативата излезе от Ваша страна. Вие винаги сте ни подкрепяли. Искам да отбележа, че когато стартирахме кампанията „Достъпна България“ един от партньорите ни бяхте вие. С подписването на този документ демонстрираме, че нашето партньорство е устойчиво и ще работим и занапред за каузата достъпна среда и за правата на хората с увреждания. Тази кампания е безсрочна и вече няколко години провеждаме обследване за достъпна архитектурна среда, което е изключително важно за хората с увреждания и възможността им за достъп до публични и частни здания. Тя е от съществено значение както за нас като орган срещу неравенството в третирането, така и за цялото общество“, посочи доц. д-р Джумалиева.

„За вестник „Строител“ подписването на това споразумение е от изключително значение, защото като обществено отговорна и професионална медия ние държим да подкрепяме обществено значими каузи. Инициативата на КЗД за достъпна среда е именно такава и ние с радост се присъединяваме към нея. Подписването на меморандума е поредна стъпка в разширяването на доброто сътрудничество, което в. „Строител” и КЗД изградиха през годините на съвместна работа. Има още много какво да се направи в сферата, виждам голямо поле за съвместна дейност“, каза от своя страна Ренета Николова. Тя допълни, че КСБ, чието издание е в. „Строител“, вече е подписала споразумение с КЗД и че това дава нови перспективи за разширяване на сътрудничеството и реализиране на общи инициативи.

С документа организациите се споразумяват да си сътрудничат чрез :методическа и експертна подкрепа, споделяне на добри практики и съвместни инициативи. КЗД и вестник „Строител” ще работят за подготовката и популяризирането на различни инициативи и информационни кампании, свързани с достъпната архитектурна среда, противодействие на дискриминацията на пазара на труда и недопускането на слово на омраза в медийната среда.

 
Bulgarian English French German Russian