Начало

КЗД и КСБ обединяват усилия за осигуряването на достъпна среда. Двете организации подписаха Меморандум за сътрудничество

 

Камарата на строителите в България (КСБ) и Комисията за защита от дискриминация (КЗД) ще работят заедно за осигуряването на достъпна архитектурна среда. Това стана ясно от сключването на Меморандум за сътрудничество между двете организации. Документът бе подписан от председателя на КЗД доц. д-р Анна Джумалиева и председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. На събитието присъстваха и Валентин Николов, изп. директор на КСБ, инж. Любомир Качамаков, вицепрезидент на FIEC и председател на ОП на КСБ - София, и Ренета Николова, прокурист и главен редактор на вестник „Строител“.

„Поздравления и благодарности за инициативата за тази среща към ръководството на една от най-авторитетните и уважавани организации у нас - Камарата на строителите в България“, заяви в началото на срещата доц. д-р Анна Джумалиева. „ КЗД стартира преди повече от две години кампанията „Достъпна България“, чрез която обследваме архитектурната среда. „За нас е изключителен жест и знак на внимание това, че подписваме този Меморандум за сътрудничество между двете организации, защото мисля, че естественият и необходим партньор в случая е именно КСБ, както и изданието на Камарата - вестник „Строител“, който подкрепя кампанията още от нейното начало“, каза още председателят на КЗД.

„През последните години се полагат много усилия в осигуряването на достъпна среда за хората в неравностойно положение и така трябва да бъде. В наше лице декларирам, че имате пълна подкрепа за инициативата. За мен това е благородно начинание“, посочи от своя страна инж. Илиян Терзиев.

„Неотдавна създадохме Консултативен съвет на всички браншови и професионални организации в строителния сектор. Ние сме убедени, че този въпрос трябва да стане начин на мислене и да бъде неотменен елемент в работата на хората от сектора - проектанти, архитекти, строители“, каза от своя страна изп. директор на КСБ Валентин Николов. Той допълни, че Камарата има категорична позиция и безкомпромисно отношение към каквито и да е прояви на дискриминация, независимо дали са по признак възраст, етнос, пол и др.

С подписването на Меморандума за сътрудничество организациите се споразумяха да си сътрудничат чрез съвместна дейност: методическа и експертна подкрепа и споделяне на добри практики. Двете институции ще си партнират в подготовката и популяризирането на различни инициативи и кампании, свързани с достъпната архитектурна среда и противодействието на дискриминацията на пазара на труда.


 

 
Bulgarian English French German Russian