Начало

Среща по програма „Джъстром“ в МС

На 30 октомври 2020 г. доц. д-р Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от дискриминация, взе участие в среща на консултативния съвет към програма „Джъстром“ в България.

На срещата присъстваха още Мария Чернева, заместник-омбудсман на България, Росица Иванова, секретар Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, Наталия Илиева, зам.-председател на Националното бюро за правна помощ, Диляна Гитева, национален координатор на програма „Джъстром“ в България.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с възможността на представители на уязвими групи, както и на ромските жени, за достъп до правосъдие, защита от домашно насилие, дискриминация и трафик на хора.

Участниците във форума дискутираха въпроси за предоставяне на безплатна правна помощ на хората от уязвимите групи и възможности за осигуряване на по-голяма прозрачност и информираност на обществото за техните проблеми чрез сътрудничество между държавните институции, местните органи на властта и НПО-та.


 
Bulgarian English French German Russian