Начало

Доц. д-р Ана Джумалиева: Журналистите са най-добрият съратник на КЗД в общото дело за недискриминация

 

Председателят на Комисията за защита от дискриминация бе официален гост на X юбилейна национална конференция на СЖБ „Подкрепа

X Национална отчетно -изборна конференция на Съюз на журналистите в България (СЖБ) „Подкрепа” се проведе днес в конферентната зала на КТ „Подкрепа“ в София.   Сред официалните гости на конференцията бяха инж. Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), и доц. д.н. Цвета Маркова, юрист, бивш председател на Държавната комисия по сигурност на информацията.

„Радвам се, че СЖБ „Подкрепа“ през тази година ще навърши своя 30 юбилей. Съюзът беше една от първите браншови структури в Конфедерацията“, заяви в началото на форума инж. Димитър Манолов. Той допълни, че желанието му е да вижда журналистическата професия по-защитена. „Вече 30 г. вашият Съюз обединява своите членове, като защитава правото им да могат да създават обективна журналистика и да изричат истината“, заяви на свой ред доц. д-р Ана Джумалиева. Тя сподели, че медиите са тези, които могат да формират общественото мнение и да чертаят основните социални категории и ценности. Доц. Джумалиева подчерта, че журналистите са най-добрият съратник на КЗД в общото дело за недискриминация, и пожела в рамките на бъдещ меморандум за сътрудничество между Комисията и журналистическия съюз „да прокараме нови пътеки в една посока, обединени от стремежа да направим този свят по-добър“.

С пълно мнозинство за председател на СЖБ „Подкрепа“ бе преизбрана журналистът на Европа за 2007 година Ренета Николова- БНТ, а за зам.-председател Анелия Торошанова от БНР.


 

 
Bulgarian English French German Russian