Начало

Иракската върховна комисия за права на човека на посещение в КЗД

 

На 17 юни 2019 г. в Комисията за защита от дискриминация на официално посещение бе делегация от представители на Иракската върховна комисия за права на човека - Али Ал Джарала, заместник-председател на Комисията, д-р Али Акрам Ал Баяти – член на Комисията, Моханад Ал Зуабид, служител Комисията. Те бяха придружени от Ахмед Ал Кинани, депутат от Иракския парламент. Официален гост на срещата на среща беше Джасим Мсуил, пълномощен министър, постоянен пратеник за управление на посолството на Република Ирак в България.

От страна на Комисията за защита от дискриминация присъстваха Ана Джумалиева, председател на КЗД, Баки Хюсеинов, зам.-председател, и членовете на Комисията Златина Дукова, Владимира Стоименова, Сабрие Сапунджиева, София Йовчева, Наско Атанасов и Петър Кичашки.

Гостите бяха запознати с основни акценти от спецификата в дейността на КЗД, с възможностите за сътрудничество в областта на недискриминацията и правата на човека. Гостите споделиха своите виждания за подобно сътрудничество, както и проблемите, които са характерни при нарушаването на правата на човека в процеса на възстановяване на Република Ирак.

Бе подписан меморандум за сътрудничество между Комисията за защита от дискриминация и Иракската върховна комисия за права на човека.

В рамките на посещението си гостите посетиха и други институции. 

 
Bulgarian English French German Russian