Комисия за защита от дискриминация

Начало

Комисия за Защита от Дискриминация

КЗД връчи сертификат за достъпност на 125 СУ "Боян Пенев" в София

 

125 СУ "Боян Пенев" в София е първото учебно заведение, на което Комисията за защита от дискриминация връчва сертификат за достъпност в рамките на стартиралата Национална кампания за достъпна архитектурна среда „ДОСТЪПНА БЪЛГАРИЯ“. Във връзка с кампанията КЗД провежда изследване на достъпността на градската инфраструктура и публичните обекти, за да бъдат показани добрите практики, както и да бъдат установени нередности.

На 30 март 2018 г. в 125 СУ "Боян Пенев" – София, Баки Хюсеинов, зам.-председател на Комисията за защита от дискриминация, Златина Дукова и Орлин Колев – нейни членове, се срещнаха с Венелина Николова – директор на 125 СУ "Боян Пенев". На тази среща се акцентира върху целите на Националната кампания „ДОСТЪПНА БЪЛГАРИЯ“, предпоставките за нейното започване, необходимостта от позитивни мерки в полза на хората с увреждания, които ще съпровождат кампанията.

Баки Хюсеинов връчи на Венелина Николова сертификат за достъпност на училището, съобразно целите и критериите на Националната кампания „ДОСТЪПНА БЪЛГАРИЯ“.

 

 

Left navigation menu

Bulgarian English French German Russian