Начало

Подписване на меморандум за сътрудничество между Комисията за защита от дискриминация на Република България и институцията на омбудсмана на Република Турция

 

На 31 август 2019 г. в Комисията за защита от дискриминация на официално посещение бе делегация от представители на институцията на омбудсмана на Република Турция - Шереф Малкоч, главен омбудсман на Република Турция, Ариф Дюлгер, омбудсман на Република Турция,  Сайт Дуигу, пресаташе и Вейсел Ширин, началник на кабинета в институцията на омбудсмана.

Официални гости на срещата бяха Н.П. д-р Хасан Улусой, посланик на Република Турция в Република България и Ерман Топчу, съветник в дипломатическата мисия на Република Турция в Република България.

От страна на Комисията за защита от дискриминация присъстваха - Ана Джумалиева -  председател на КЗД, Баки Хюсеинов - зам.-председател на КЗД, и членовете на Комисията Орлин Колев и Наско Атанасов.

Гостите бяха запознати с основни акценти от приоритетите в дейността на КЗД във връзка с  възможностите за сътрудничество в областта на недискриминацията и правата на човека. От своя страна представителите на институцията на омбудсмана споделиха добри практики за справяне с предизвикателства пред институцията на омбудсмана, спомогнали за ефективно утвърждаване на принципа на недискриминация и равенство, които биха могли да бъдат основа за бъдещо двустранно сътрудничество с българския орган за равенство.

Бе подписан меморандум за сътрудничество между Комисията за защита от дискриминация на Република България и институцията на омбудсмана на Република Турция.

 


 

 
Bulgarian English French German Russian