Начало

Международна научна конференция с участието на КЗД

На 11 април 2019 г. в град Долна Митрополия се проведе традиционната международна научна конференция, чийто домакин е факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски“. Съорганизатори на международната научна конференция са факултетът „Системи за авиационна сигурност“ на Военновъздушната академия „Хенри Конда“ в Брашов, Република Румъния, факултетът „Национална сигурност“ на Университета по военни науки във Варшава, Република Полша, Съюзът на учените в България – клон Плевен, и Регионалният академичен център на Българската академия на науките – Плевен.

Международната научна конференция бе открита от началника на Националния военен университет „Васил Левски“ бригаден генерал д-р Пламен Богданов.

Основният пленарен доклад бе на доц. д-р Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация, на тема: „Дискриминация на уязвимите групи в Република България“.

Вторият пленарен доклад бе представен от полковник доцент д-р Мануш Христов от Факултет „Авиационен“ на тема: „Развитие на системата за военно образование и обучение във въздушните войски и военновъздушните сили на България“.

На международния форум бях представени повече от 70 доклада.

Доц. Ана Джумалиева връчи от името на Комисията за защита от дискриминация възпоменателни плакети на полковник проф. д-р инж. Марин Маринов и полковник доц. д-р инж. Живо Петров за приноса им в развитие на институционалните връзки между Комисията и другите публични институции.

 
Bulgarian English French German Russian