Начало

Работна среща за представяне на резултатите от обучително посещение на КЗД в САЩ

 

На 8 ноември 2018 г. в КЗД се състоя работна среща на членовете и главния секретар на Комисията за защита от дискриминация с представители на посолството на САЩ в България – Н.П. Джъстин Фрийдман, зам.-ръководител на мисията на САЩ в България, и служителите на посолството Дрейк Уайзърт, Даниела Йонова-Суайдър и Евгени Тодоров.

Поводът за срещата беше представяне на резултатите от обучително-обменно посещение на членовете на КЗД и главния секретар в САЩ – Вашингтон, Филаделфия и Ню Йорк.

Ана Джумалиева, председател на КЗД, изрази благодарност към правителството на САЩ и лично към ръководството на посолството на САЩ в България за реализирането на това посещение. Всички участници от КЗД споделиха впечатленията си от него.

Конкретно на срещата се обсъждаха възможности за бъдещо сътрудничество с представители на експертно ниво и от неправителствени организации от САЩ.

На всички участници в обучението бяха връчени сертификати от Държавния департамент на САЩ, удостоверяващи завършването на това обучение.

Очаква се доброто сътрудничество между КЗД и посолството на САЩ в България да продължи с развиване и прилагане на добри практики в областта на толерантността и равнопоставеността в България.