Начало

Медиапул: „Революционно решение на КЗД”

Революционно решение на КЗД

България дискриминира онкоболни с отказ за експериментално лечение

Красен Николов

Министерството на здравеопазването дискриминира и причинява увреждания на онкоболни в терминален стадий с отказа си да разреши използването в България на неразрешен препарат за лечение на рак. Това гласи решение на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), предоставено на Mediapool. Актът на институцията е безпрецедентен, защото успява да поправи несправедливост, която жалбоподателите безуспешно са атакували дори пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

продължава>

 

Среща в КЗД с представители на религиозните общности в България

На 17 октомври 2014 г. в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) се проведе среща между Ана Страшимирова, председател, и Баки Хюсеинов, заместник-председател на органа за равнопоставеност, с представители на Националния съвет на религиозните общности в България – проф. д-р Рупен Крикорян, д-р Роберт Джераси, председател на Централния израилтянски духовен съвет Религиозна общност на евреите;

продължава>
 

Семинар на тема „Тормоз и сексуален тормоз по признак пол“

На 23-24 септември 2014 г. във Варшава, Полша, г-жа Златина Дукова – член на КЗД, съвместно с представител на отдел „Международно сътрудничество, анализ и превенция”, взе участие в семинар, организиран от Европейската мрежа на органите за равнопоставеност (ЕQUINET), с подкрепата и домакинството на полския защитник по правата на човека, на тема „Тормоз и сексуален тормоз по признак пол“. Комисията за защита от дискриминация е пълноправен член на Европейската мрежа на органите за равнопоставеност (ЕQUINET), чийто основен приоритет е задълбочаване на сътрудничеството между отделните национални органи за равенство с цел повишаване на капацитета на всеки един от тях във връзка с борбата срещу дискриминацията и насърчаване на принципа за равенството.

продължава>
 
Bulgarian English French German Russian